Leczenie i usuwanie glutenu i kazeiny Kraków
GLUTEN I KAZEINA – DWAJ SERYJNI MORDERCY
Gluten to mieszanina białek roślinnych: gluteniny i białka z grupy prolamin (gliadyny – z pszenicy, sekaliny – z żyta, hordeiny – z jęczmienia, aweniny – z owsa).
Gluten jest obecnie stosowany jest jako zagęstnik i substancja wzmacniająca smak i zapach prawie we wszystkich artykułach spożywczych (wyroby garmażeryjne, mielone mięso, parówki, pasztety, wędliny, słodycze: nadziewana czekolada, cukierki, piwo, śmietany, jogurty, serki, desery, a nawet leki). To bardzo niebezpieczny najeźdźca, który niezwykle skutecznie każdego dnia, całymi latami niszczy nasze zdrowie i dobrostan. Jest on przyczyną bardzo wielu schorzeń (cukrzyca typu II, anemia oporna na leczenie, osteoporoza, polineuropatia, migreny oporne na leczenie, bezpłodność, reumatoidalne zapalenie stawów, padaczka, opóźnienie dojrzewania płciowego i trudności w koncentracji, afty w jamie ustnej i hipoplazja szkliwa zębowego). Dawniej młynarze piekli chleb z tzw. śruty chlebowej, czyli ziarna z błonnikiem i kiełkami. Obecnie mamy wiele odmian białych, sypkich mąk. Przemysł, szybka i masowa technologia produkcji, oszczędność oraz pośpiech pozbawiły ziarna ich odżywczych, cech, dodały drożdże i bakterie, spulchniacze, konserwanty, a w końcu o wiele więcej glutenu, żeby białością, konsystencją waty i zapachem przyciągnąć konsumentów. W taki oto sposób miliony osób codziennie zjadają na śniadanie gluten ze skrobią i substancjami chemicznymi.
Gdy osoba ma enteropatię glutenową tzn. jej organizm nie potrafi właściwie rozkładać białek zbóż, a mimo to wprowadza je w codziennej diecie do organizmu to wówczas one uszkadzają śluzówkę jelit, powodują zanik kosmków i mikrokosmków oraz rozszczelnienie jelit, a w konsekwencji pokonują barierę krew-mózg . U osób dorosłych przeważają w 60% objawy pozajelitowe. Tylko u 32% dorosłych dochodzi do spadku masy ciała, tylko u około 50% występują biegunki. W obrazie enteropatii glutenowej u dorosłych dominują objawy mało specyficzne, takie jak: zmęczenie (82%), bóle brzucha (77%), wzdęcia (73%), anemie (63%). Trudności w rozpoznawaniu choroby narastają z wiekiem. Dłuższe trwanie nierozpoznanej i niepoddanej terapii enteropatii glutenowej pogłębia i poszerza procesy autoimmunologiczne, które wyrażają się dołączeniem objawów ze strony innych narządów, takich jak tarczyca, nadnercza, tkanka łączna (stawy i mięśnie), wątroba oraz ośrodkowy układ nerwowy i naczyniowo-sercowy. Właściwe rozpoznanie enteropatii glutenowej, poza wyżej wymienionymi czynnikami utrudniają także błędy w: a) diagnostyce serologicznej (przeciwciała przeciw endomyzjalne gA i IgGEmA oraz przy oznaczaniu przeciwciał przeciw transglutaminazie tkankowej (tTG) w dwóch klasach), a także b) diagnostyce morfologicznej (zaniku kosmków według skali Marsha).
Przyczyny szkodliwości glutenu i kazeiny:
Na chrupiącym i smakowitym pieczywie często gości zimny biały lub żółty ser, albo zjadamy płatki z mlekiem lub zimnym jogurtem, czyli źródła kazeiny – drugiego niebezpiecznego destruktora naszego zdrowia. Podobno używa się jej do wyrobu kleju stolarskiego. Efekt jest taki, że po latach jelita są oblepione lepką i gęstą mazią. konsekwencji tego jest upośledzone wchłanianie pierwiastków i witamin, jak i wydalanie toksyn, śluzówka jelit jest podniszczona, a delikatne kosmki jelitowe prawie sparaliżowane. Następnie stwierdza się nietolerancję glutenu i szereg chorób o podłożu autoimmunologicznym. Kazeina bardzo skutecznie osadza się w naczyniach krwionośnych powodując ich zwiotczenie i degenerację, gluten zresztą podobnie. Osoby z depresjami i problemami psychicznymi niemal zawsze wykazują dużą obecność glutenu w mózgu. Oba patogeny przyczyniają się do zawałów, udarów, zatorów, bólu głowy, zaparć lub biegunek, zespołu chronicznego zmęczenia, permanentnych przeziębień, egzemy, drożdżyc i wielu innych cywilizacyjnych chorób z nowotworami włącznie.
Leczenie i usuwanie glutenu i kazeiny Kraków *
Nowoczesna naturoterapia proponowana przez nas potrafi skutecznie zmniejszyć ilość glutenu i kazeiny w organizmie. Ważna jest również odpowiednia modyfikacja diety.
Zapraszamy do zapoznania się z artykułami dotyczącymi badania EAV metodą Volla i terapii holograficznej, które wykonujemy w Krakowie, w Lalima Diamond Med:
(*) – Uwaga:
- Badanie EAV metodą Volla i naturoterapie stosowane przez Lalima Diamond Med nie zastępują konsultacji i pomocy lekarskiej. Kontaktuj się często ze swoim lekarzem.
- Leczenie i usuwanie glutenu i kazeiny terapią naturalną, nie posiada wyjaśnienia, ani naukowego potwierdzenia w świetle powszechnej wiedzy medycyny akademickiej. Nasza naturoterapia biorezonansowa oddziałuje za pomocą kryształów na ciało holograficzne (aurę) człowieka przywracając jego naturalne wibracje.
- W Europie Zachodniej elektrodermalny test EAV Volla realizuje ok. 30.000 lekarzy. Niemieckie kasy chorych pokrywają koszt badania EAV od 1984 roku, jeśli badania metodami medycyny akademickiej nie dały rezultatu!